Een nieuw diploma voor "bemiddelaars" van het internet

In december, de universiteit van Limoges zal online registratie voor de nieuwe universiteit diploma (DU) getiteld "Bemiddeling Multimedia en Internet Studiebegeleiding" vorm. Resulterende output van het internet buitenkant van woningen en bedrijven aanzienlijk investeren toenemende publieke plaatsen (scholen, gemeentehuizen ...), deze cursus heeft tot doel toekomstige trainen "multimedia bemiddelaars." Toegankelijk voor iedereen zonder diploma, het is deel van de familie van e-opleiding als het alleen via het net zal worden verstrekt. Training zal beginnen in februari.

Het eerste deel , namelijk "Ontdekking en toe-eigening van de functies en het gebruik van het internet", zullen de studenten in staat om vertrouwd te raken met de functies en het gebruik van het internet , verschillende soorten netwerken ( intranet , extranet , ...) en de schepping websites. De hele cursus is de eerste in een andere de nieuw opgerichte door de universiteit en dertig mensen zijn begonnen voor de eerste keer in oktober vorig jaar . Andere veel voorkomende is ook de tutoral regeling, namelijk een leraar tot 8 studenten , en het beginsel van groepswerk , maar altijd op een afstand .

De tweede partij geeft haar betekenis tegen de titel van het diploma als het echt leer je de technieken van bemiddeling en begeleiding in de ICT-omgeving . Maar voordat je begint , zullen de studenten hun specialisatie kiezen . Drie opties worden voorgesteld : bemiddeling van de internet business , internet tutoring in gemeenschappen en Internet mentoring in een educatieve omgeving .

200 uur over 4 maanden vereist om deze training voltooien . Het inschrijvingsgeld bedraagt ​​€ 4.500 en is gepland 30-50 studenten . Maar daarna concludeert Isabelle Gonon , hoofdonderwijzer , " afgestudeerden bedrijf lade kan , indien zij dit wensen , op deze weg verder door de integratie van onze ICT- DEUST (gelijk aan DEUG maar op technisch gebied ) . Via deze DU , zal het programma worden verminderd . "