Uw paspoort naar werk: de CV!

Uw CV, paspoort tot de arbeidsmarkt, moeten in harmonie zijn met je carrière plan. Je moet bouwen in dit project, aan te passen aan het bedrijf en de functie waarvoor je solliciteert. Vergeet niet dat het doel van een CV is alles over het krijgen van een interview! Te behandelen als een CV (schoon en geventileerd) is een pluspunt, maar het werk op de achtergrond is een pluspunt: wees helder, schoon en nauwkeurig!

Het paar punten te richten op de onderkant ...
De verschillende soorten cv's en hun toepassingen , te vormen ...

Het paar punten te richten op de onderkant ...

Uw grip : Dit gedeelte aan de bovenkant van je cv wordt speciaal aanbevolen voor spontane sollicitaties . Maar op het moment dat ze kwam in dwingende normen en laat de recruiter om te weten wat je wilt het eerste gezicht geworden . Het bepaalt :

wordt de positie gezocht en / of het bedrijfsleven ( Junior Internal Auditor , agentschap )

is je carrière programma in een of twee regels ( Communication Manager , gepassioneerd over communicatie , wil ik mijn veelzijdigheid uiten in een communicatiedienst in de omroep )

zijn je sterke punten ( dubbele ingenieur vaardigheden , elektronica en business management )

Uw opleiding : Voer alleen de hoogste graden ( als je volgde een normaal verloop gehad en heb je je controle , is er weinig twijfel over bestaan ​​dat u postdoctorale en ook licentie hebben gehad ) , het uitleggen van de voordelen van uw training ( inhoud , slips, case studies ... ) . De laatste graad moet de eerste zijn.

Uw beroepservaring : Nogmaals , voer de laatste baan of stage eerste , met de nadruk uw activiteiten en verantwoordelijkheden . Let ook op de stage en de naam en de grootte van het bedrijf, de sector . Wees positief en zet je goed vooruit zonder overdrijving . Als u iemand bent ervaren , kies de professionele ervaring en zet er voor de training .

De verschillende soorten cv's en hun toepassingen , te vormen ...

Het chronologisch CV : Dit type cv is meestal de meest gebruikte . Klassiek , staat het u om jezelf te introduceren in de chronologische volgorde van het krijgen van uw kwalificaties en uw professionele ervaring . Je begint altijd met de meest recente .
Het wordt gebruikt in gevallen waarin de gegadigde:

hebben professionele ervaring gestaag toe ( voor een assistent u verplaatst naar een positie van project manager en verantwoordelijke dienst in verschillende bedrijven )

professionele ervaring hebben die in hetzelfde bedrijf plaatsvonden ( uw verantwoordelijkheden toenemen , interne promoties )

zijn jonge afgestudeerden met weinig ervaring .

De thematische CV : Dit is een bijzonder analyse en het benadrukken van uw expertise in de "ervaring" . Het dient om een zekere logica in uw reis onderstrepen als het lijkt verwarrend of verspreid .
Het wordt gebruikt in gevallen waarin de gegadigde:

hadden verschillende functies in verschillende bedrijven ( verspreid natuurlijk)

had een carrière bij de daluren ,

duurde te lang om chronologisch te ontwikkelen ervaring ( CV moet een pagina op zijn best, twee pagina's ! bevatten) .

Als je een beetje paard op beide stijlen van kandidaten die overeenkomen met de stijl van cv , bedenk dan dat de CV is een functie van iemands persoonlijkheid ! Vind de formule het best bij uw profiel en het bericht dat je de neiging om over te brengen.