Leven overgang job-student onderzoek

Elk jaar, veel studenten hun studie afmaken en zich voorbereiden op hun toetreding tot de arbeidsmarkt. De overgang van school naar werk is min of meer geleefd door de betrokkenen. Maar hoe kunnen we leven deze overgang van het studentenleven naar het zoeken naar een baan? Hoe om het positieve te maken? Welke houding in deze mijlpaal aangenomen?

Terwijl de jonge studenten lijken te komen uit een andere wereld , een sfeer waar alles lijkt gemakkelijk en eenvoudig welke mate wordt verondersteld om een ​​baan te geven , een plaats waar men creëert idealen en waar we ons voorstellen stijlen banen , leeft . Vaak blijven we teleurgesteld realiteit onder ogen zien , met uitzicht op een eerste positie die niet echt overeenkomen met wat we zouden het ideaal dat zou ingesteld hebben gedacht . Nu hebben we een periode van aanpassing aan de gastheer van de problemen die kunnen ontstaan ​​in deze ambivalenties tussen verleden studies en toekomstige werkgelegenheid .

Volgens sommige psychologen , in deze fase min of meer verplichte lang stapsgewijs punten gemaakt :
- De uitdagingen en de schok periode
- Het zoeken naar continuïteit
- De dreiging van identiteit
- De crisis periode
- Rehabilitatie
- Aanvaarding en change management
waarna we zijn opgegroeid , we zijn " klaar " !

Uitdagingen: de schok
Tijd wanneer men zich realiseert dat zijn studies zijn afgerond en echt nodig om te verhuizen naar een ander tarief. Hij aarzelde vervolgens naar zijn studies uit te breiden tot een ineenstorting te pakken tussen het einde van wat we kennen en omgaan met onzekerheid.

De zoektocht naar continuïteit
In deze periode is er op zoek is naar een baan, ja, maar ook op zoek naar een voortzetting van wat we hadden geweten . Pogingen om dichter bij de idealen het is gemaakt te krijgen. We zullen uiteraard teleurgesteld ...

De dreiging van identiteit
Wanneer de onderzoeksperiode wordt lang en moeilijk , ontmoediging afwikkelt . Het is een uitdaging , vaak verliezen we zelfvertrouwen en haar middelen .

De crisisperiode
Het wordt dan volledig ongeorganiseerd . We komen aan bij het ​​dieptepunt van de golf , omdat we nog geen baan hebben gevonden werden gezocht. We verliezen hoop, eindelijk de juiste baan lijken we illusoire vinden .

rehabilitatie
Tenslotte pleiten we in dit en niet het verleden . Wij accepteren de nieuwe werkelijkheid en zoeken werk gewoon niet studeren of idealiseren . Het is er meer creatieve , open staan ​​voor eventuele veranderingen en nieuwe situaties. Wij zijn positief en vol vertrouwen .

Acceptatie en Change Management
Het verlaten van zijn studie moet hij accepteren , voor te bereiden en te beheren . Twee mijlpalen :
- Maak een assessment ( CV , carrière plannen , ambities ) weten waar we nu staan ​​en waar we naartoe willen
- Ontwikkeling van een actieplan (doel beroepen en sectoren ) welke bedrijven u interesseren, leren over de markt , de industrie , het bedrijf .

Afstuderen is inderdaad het beginpunt van een nieuw leven kan eng , maar zo spannend. Dit is de fase van de realisatie van al die tijd doorgebracht op de banken van de school !

Counsel voordat alle positieve en motiverend ! Daarna zijn er meer dan act ... klaar te zijn !