Vrijwilligerswerk, wat is het punt?

Op de arbeidsmarkt, zijn meer en meer werkgevers op zoek naar uw vaardigheden onder uw CV. Maar hoe om ervaring op te doen zonder een positie en hoe je een baan krijgen zonder ervaring ? Een Chinese puzzel die veel heeft ontmoedigd . Het zoeken naar werk is inderdaad gebaseerd op de vaardigheden die je hebt en je wilt ontwikkelen . Dus, om deze vaardigheden te verwerven , heb je nagedacht over vrijwilligerswerk , met uitzondering van cursussen waar je assistent assistent zal zijn, biedt de voordelen van een baan? Omdat vrijwilligerswerk is werk voor vrij om anderen te helpen , maar het dient ook e -nor - me - ment !

Vrijwilligerswerk kun je inderdaad :
1 - om kennis en ervaring op te doen
2 - verken uw eigen mogelijkheden
3 - om relaties te ontwikkelen en te cultiveren
4 - Verwijder dubbele tevredenheid

Dus hoe werkt het ?
sommige Slangen


Kennis vergaren en ervaring

De arbeidsmarkt cultiveert een vicieuze cirkel : hoe ervaring op te doen , zonder toegang tot een baan en hoe je een baan krijgen zonder ervaring ? In feite : je moet een dag te beginnen , en dit is waar vrijwilligerswerk plaatsvindt . De meeste vrijwilligersposities het biedt , in tegenstelling tot een stage waar je kan worden geplakt met onaantrekkelijk voor operationele taken , dezelfde vaardigheden als een betaalde functie . En in de communicatie / marketing, organisatie- management, of het oplossen van problemen . Posities die u zullen helpen de slag te gaan , autonoom te zijn en dus laat je kennis terwijl je wrijft de werkelijke problemen van de arbeidsmarkt .

Verken je eigen mogelijkheden

Vrijwilligerswerk is een eenvoudige en handige manier om je eigen mogelijkheden te ontdekken en te controleren of u over de vaardigheden om uit te blinken op het gebied dat u interesseert . Als je je eigen vaardigheden zullen beoordelen en onderzoeken carrière mogelijkheden voor u beschikbaar , voordat u naar een echte baan zoeken . Daar zul je weet wat je het over hebt en waar je naartoe wilt .

Ontwikkelen en cultiveren van relaties

In 80 % van de vacatures worden nooit geadverteerd en hebben geen tijd om te gaan door de advertenties niet hoeft bezig te zijn dus van mond tot mond , netwerk , genoeg om een ​​aanbevolen en bevoegd persoon te plaatsen. Dan door het vrijwilligerswerk u de mogelijkheid om verbindingen te maken en bouw je netwerk. En misschien later zult u ook worden aanbevolen voor een positie die jij interessant vindt! Uw relaties kunnen u ook adviseren over uw keuze van carrière , de weg vooruit .

Verwijderen van een dubbele voldoening

U kunt vrijwilliger immense persoonlijke voldoening en professionele vaardigheden te verwijderen . Als u wilt deelnemen in uw eigen gemeenschap , prima, maar als u van plan bent voor een carrière in de gezondheidszorg of maatschappelijke dat wil niet zeggen om in het buitenland vrijwilligerswerk , humanitaire in onderontwikkelde landen.

Dus hoe werkt het ?

- Eerst denken over wat je wilt doen en welke soorten posities die u kan uw vaardigheden toe te passen verwerven
- Beslis over het gebied van belang , kansen in overvloed , en in alle sectoren van de economie (administratie , financiën , handel, gezondheidszorg , industrie , kunst en media )
- Praat met de gemeenschappen en verenigingen die overeenkomen met uw interessegebied . Zij kunnen u in contact brengen met bedrijven of verenigingen die je nodig hebt

Sommige pijpen ...

Solidarite Sida soms op zoek naar vrijwilligers op het gebied van communicatie / marketing ( gepubliceerd in Strategies , CB News) om shows te organiseren , deelnemen aan lanceringen . Dan al uw pennen en schriften ! ! !
http://www.solensi.asso.fr

Informeer bij Sidaction ook .
http://www.sidaction.org

De restaurants van het hart op zoek naar vrijwilligers in de volgende gebieden : distributie , luisteren, ondersteunen , functies in de financiële, juridische , inkoop , huisvesting , communicatie ...
http://www.terra.fr/restos