Focus op banen in rusthuizen

De directeur is het hoofd van een bejaardentehuis. Verantwoordelijk voor de goede werking van medische controle, boekhouding, werving en selectie van leveranciers, maar ook onder leiding van verpleegkundigen, artsen en personeel coördinatoren gespecialiseerd in social business.

De directeur van verpleeghuis

De belangrijkste missie van de directeur van verpleeghuis wordt administratief beheer van het pand. Hij is verantwoordelijk voor de boekhouding, correspondentie, verhuren, selectie van leveranciers, de financiering van onderzoek en onderhouden van relaties met organisaties zoals de sociale zekerheid. Het zet een operationele begroting en zorgen dat het goed wordt gebruikt.
Afgezien van de administratie, moet de regisseur ook attente personeel en bewoners, om hun behoeften te kennen (nodig retapisser slaapkamer, werven meer gekwalificeerde kapper of schoonheidsspecialiste, etc..). Het moet ervoor zorgen dat alle inwoners wonen in de beste omstandigheden, ongeacht de grootte van het verpleeghuis.

De medische staf

De ergotherapeut is een van de belangrijkste elementen van de medische staf van dit type etablissement . Het bevordert de sociale zelfstandigheid van de senioren door middel van revalidatie -activiteiten , rehabilitatie en re-integratie . Het zet al haar know-how verworven in een ziekenhuis of kliniek voor patiënten met succes te integreren in hun omgeving en voert de preventie, diagnose en screening .

Van haar kant , de primaire verpleegkundige is verantwoordelijk voor het toezicht op hun gezondheid . Zoals goed opgeleid voor verzorgers voor ziekenhuisopname thuis of in een verpleeghuis , is het verantwoordelijk voor preventieve acties , training en coaching . Aan de andere kant , de verpleegkundige referent dat het toezicht op de naleving van de medische voorschriften . Boven verpleegkundigen , er is de arts coördinator van de goede werking van de organisatie van de continuïteit van de zorg en alle medische evaluaties .
Masseurs en fysiotherapeuten , ondertussen , werk in dit soort onroerend goed als liberaal. Ze helpen senioren om hun onafhankelijkheid door middel van verschillende technieken te behouden .

Transacties Sociale

Afgezien van de directeur en de medische staf , er zijn mensen die zijn toegewezen aan de sociale beroepen, waaronder :
- Kappers ze meestal doen hun service een keer per week in woningen. Alle bewoners hebben toegang tot hun diensten .
- De zorgverleners en medisch - psychologisch : begeleiden de ouderen in alle acties die ze moeten gewone mensen te maken. Als ergotherapeut , ze helpen de sociale integratie van ouderen .
- De Auxiliary van het leven is een van de belanghebbenden die betrokken zijn bij de fysieke en morele comfort van de bewoners , maar kan geen handelingen die een medische professional te voeren .
- Host: biedt culturele, sportieve en ambachtelijke activiteiten kunnen helpen handhaven lichamelijke en psychische gezondheid van de bewoners .
- Gekwalificeerd personeel van het ziekenhuis of ASQH : veel ruimte reiniging, desinfectie van badkamers, toiletten en alle delen van het gebouw . Bij een pandemie , zijn ze verantwoordelijk voor de verspreiding van bacteriën of virussen door middel van verschillende methoden .