Elementen die een recruiter geeft belang

Naar mogelijkheden om het ideale profiel te kunnen identificeren, moet de recruiter overwegen verschillende factoren. Het zal bijzondere aandacht besteden aan professionele ervaring, kwalificaties en opleiding die door de kandidaat, zonder zijn motivaties te vergeten, en de technische en interpersoonlijke vaardigheden.

Trainen kandidaat
De opleiding en kwalificaties zijn de basis voor werving. De interviewer wil weten of de kandidaat heeft een achtergrond die hem toelaat om de positie die hij heeft gevraagd bezetten. Deze voorzorgsmaatregel minimaliseert de fout marges voor de wervingscampagne mobiliseert aanzienlijke financiële middelen (personele, materiële, en de tijd moet rendabel worden gemaakt.
Hier houden wij rekening met alle training van de kandidaat (opleiding, kwalificatie blijft, en.)
Zijn professionele ervaring
De opleiding en kwalificaties zijn niet genoeg om een ​​kandidaat te selecteren. Er moet ook rekening worden gehouden met de beroepservaring. Heeft hij al gewerkt in dezelfde sector? Heeft hij ooit een vergelijkbare positie gehouden? Hoeveel jaar werkervaring bedraagt ​​op? Zo veel vragen waarvan de antwoorden zal een beetje beter profiel van de kandidaat te identificeren.
De volgende stap: de motivatie van de kandidaat te meten.
Zijn motieven
Hier zal de recruiter de redenen waarom de kandidaat geïnteresseerd is in het bedrijf, en in het bijzonder begeerde positie te onderzoeken. Heeft uit overtuiging komen? Is het een hobby? Wat er precies is hij op zoek? Denk wat is de toegevoegde waarde brengen?
Deze stap zal bepalen of de kandidaat is ambitieus, of als hij verkiest om zich te vestigen voor wat hij is of wat hij heeft. Deze vragen helpen om zijn persoonlijkheid te identificeren.

Zijn technische kwaliteiten
De kandidaat kan zijn de juiste kwalificaties voor de post . Echter , moet zij ervoor zorgen dat het eigenlijk in staat om de positie vast te houden , bijvoorbeeld door het maken van hem tests onder toezicht van zijn toekomstige baas . Dit wordt situationele genoemd . Hier meten we het vermogen van de kandidaten om de juiste tools aan te passen , moeilijkheden te overwinnen en te gebruiken.
Het is een bepalende factor in het recruitment proces stap , omdat hiermee de kandidaat onmiddellijk operationeel zijn te herkennen . Wie beheert deze stap worden de kosten van de business training of verbetering zal minimaliseren .
Zijn interpersoonlijke vaardigheden
Het zal zich ook richten op interpersoonlijke vaardigheden van de kandidaat en zijn vermogen om te communiceren met anderen , omdat het werken in een bedrijf , het is vooral de tastzin . De kandidaat kan het werken in een team ? Heeft hij het ​​gevoel en zorg voor wederzijdse professional? Is het openen ? Is het gezellig ? Kan belichamen of verkopen het imago van het bedrijf ?

verschijning
De eerste indruk van de recruiter zal belangrijk zijn. Dus je moet de juiste kleding hebben tijdens het interview. U kunt kiezen in de Atlas voor mannen, merk kleding man, een shirt en een stijlvolle man jas voor mannen en werkschoenen. Jules merken Zara, Celio bieden ook een stijlvolle basics tegen betaalbare prijzen.
Het is de som van al deze criteria dat het profiel dat het beste past bij de post zal bepalen. Volgens de eisen van de baan, sommige criteria zijn belangrijker dan anderen in het wervingsproces.