1

Frankrijk, de Europese kampioenen werven IT-managers

PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Théo Millier   
maandag 08 april 2013 14:35

De enquête van de APEC op executives in Europa ( Frankrijk , Duitsland , Spanje , Italië , Nederland, Verenigd Koninkrijk , België , Luxemburg ) onthult de bijzondere belangstelling van de Franse bedrijven voor IT . Zij vertegenwoordigden 29 % van de Executive Search voor 1999-2000 . Een deel die Frankrijk de belangrijkste Europese plaatst ver voor Luxemburg (14 % ) en België ( 12 % ) . Europese gemiddelde , slechts 13 % van de wervingen betreft de IT-functie .

Voor dezelfde periode groeide de werkgelegenheid onder algemene in alle landen . Inzendingen zijn altijd hoger dan outputs . Zo heeft Frankrijk boekte een positief saldo van meer dan 48.000 leidinggevenden . Dit cijfer is nog steeds twee keer dan dat van het Verenigd Koninkrijk maand , met meer dan 82 000 banen gecreëerd .
De dienstensector is degene die de meeste nieuwe management posities ( + 118 400 voor Europa ) heeft vergaard . Het inhuren van voordelen . Inderdaad , het is deze sector die de grootste recruiter op Europees niveau ( 43 % van het aangeworven personeel ), maar ook Frans ( 49 % ) blijft .

Over het algemeen , het onderzoek is goed voor meer dan 8 miljoen professionals in de private sector in de bestudeerde landen . Er zijn meer dan 1 , 3 miljoen in Frankrijk . Het behoort daarmee derde achter Duitsland en het Verenigd Koninkrijk .
Nogmaals , het bedrijf dat het meer frames omvat is diensten ( 35 % ) . Het wordt op de voet gevolgd door de industrie ( 29% ) en de handel ( 24 % ) . Frankrijk , met 38 % van de managers in de dienstensector , met een voorsprong van het Europese gemiddelde .

Voor het komende jaar , is optimisme altijd vereist . 28 % van de Franse ondervraagde bedrijven verwachten een toename van hun effectief kader voor de periode 2010-2011 ( percentage gestaag toe ) tegen slechts 5 % overweegt een compressie van deze populatie . Het wordt steeds meer verwacht huurt dan vertrekken .